torstai 27. syyskuuta 2012

eilen

Ihanaa, huomenna on perjantai ja perjantaisin meillä hölläillään! tai einyt ihan joka perjantai..
Mutta huomenna, me hölläilläään! Namia purnukat täyteen ja mässäillään jonkun kivan leffan parissa.
Sitä jaksaa itse jänkätä, että meneepä ne viikot niiiin hitaasti, mutta loppupeleissä, huomenna on taas perjantai? eikö se just eilen ollut? nojaah.. jatketaan sitä valittamista ;)

Eilen käytiin neuvolassa, rupateltiin siinä ja täyteltiin vähän neuvolakorttia.
Lopuksi päästiin taas vähän kurkkaamaan mitä pienelle masussa oikeen kuuluu  ja hyvin siellä näytti kunnon zumba tunnit menevän! Ei pieni tiennyt miten päin pitäis olla ja näytteli sitten pyllyänsä ahkerasti. Neukkutäti sanoikin, siinä samalla kun tunnusteli masuani, että pieni onjo aikamoisen kokoinen! Itsekkin sanoin, että makuultaan vatsani näyttää valtavan kokoiselta ja pienen tuntee erittäin hyvin ja missä hän menee. 
Pienen potkut ja liikkeet tuntuvat päiväpäivältä paremmin ja paremmin, mikä on kerrassaan ihanaa! 
Odotinkin alussa, että milloin mahtaisi liikkeet tuntua tässä raskaudessa ja odottelinkin niitä jo viikoille15.
Kuunneltiin myös pienen sydäntä ja saatiin hyvät lukemat, eikä ollut muuta huomioitavaa missään. Myöskään tähän mennessä ei ole tullut kun vain 2kg lisää painoa, josta olen todella iloinen! Vertaan valtavasti viimevuoteen ja näilläviikoilla viimevuonna oli tullut kiloja lisää jo reippaat 8kg! Ja syönkin paljon enemmän kuin viimevuoteen verrattuna, huomattavasti terveellisemmin kylläkin, mikä saattaa olla syy, että paino ei ole noussut sen enempää. :)

Muuten on mennyt kaikki hyvin, mitä nyt menin pyörtymään talonäytön aikana viimeviikolla.. mitä häpesin aikalailla, ainakin perhe ja mies sai todisteen siitä, että viimevuonna kun odotin pikku A.ta pyörryin töissä vähän väliä, että en vain pelleillyt sen asian kanssa. Nyt on kuitenkin kaikki extra lisäraudat ja vitamiinit on hallussa, toivotaan vain ettei tulisi enään samanlaista tapausta, vaikka neukkutäti sanoi, että pyörtymiselle ei mahda mitään. Olenkin tässä raskaudessa syönyt säännöllisemmin ja ainakin viitisenkertaa päivässä, jotta pysyisi pahaolo poissa. Säännöllisen syömisenkin ansioista oli ultrassa huomattu, että pieni on kasvanut todella hyvin ja jopa hieman enemmänkin, mikä oli ihanaa kuultavaa meille vanhemmille.Vaikka olisinkin juuri syönyt kunnolla, saatan silti pyörtyä, joten täytyy käydä ostamassa "piripiriä" kaupasta, että saa nopeasti popsittua sokeria tositilanteissa. Kyseessä siis poretabletin tyylinen sokeritabletti jota saa ostettua suurimmista ruokakaupoista. Niitä ainakin popsisin sillointällöin viimevuonna, varmuudeksi kun tiesin seisovani kauan paikoillani. 

Tänään myös käytiin verikokeissa, josta sitten tutkitaan  maksa-arvot, koska huomautin neuvolassa, että kädet kutiavat aikalailla, joten päätettiin ottaa se verikoe varmuudenvuoksi, jos jotain sattuisi olla vinksallaan. Niistä tuloksista pitäisi siis kuulla perjantaina tai sitten maanantaina. 
Ollaan hieman fiksumpia sitten! :)

Tähän loppuun ajattelin laittaa hieman kuvia, niistä tuhansista jotka kaikki olisin tänne halunut liittää!
Ei kyllä löydy mitään söpömpää ja ihanempaa.. Voiko raskaana olevalla edes olla vauvakuumetta?
Taidan nimittäin höpötellä näille kuville täällä.. miten mahdan jaksaa odottaa helmikuuhun.. nyt siis ne kuvat!









7 kommenttia:

  1. Ihana että kaikki on kunnossa ja pikkunen kasvaa reippaasti :)
    Kuulostaa tosi hurjalta tuo pyörtyily! :o hui että!

    VastaaPoista
  2. Vuii, ei saa laitella tämmöisiä ihania kuvia kun alkaa vauvakuume nostamaan päätään! :) Mikä päivä helmikuuta sulla on Laskettu ja joko tiedätte sukupuolen? Helmikuu on hyvä kuu syntyä, meidän Ab:n kohdalla oli myös helmikuun 23. laskettu. Voikun siitäkin on aivan liian pitkä aika :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih :) Ehkä näillä vauvakuvilla saa vaan jotain hyvää aikaan? ;)
      Meillä on oikea pienen laskettu vasta 12.3 mutta kun meillä on ikävä menetys takana niin ollaan päätetty, että pieni tulee aika tarkkaan helmikuun lopulla maailmaan käynnistyksellä, silloin ollaan jo täysiaikaisia viikoilla 37-38. Koskaan ei kuitenkaan voi tietää, mutta toivotaan, että helmikuun lopulla meijän pitkä odotus palkitaan!
      Koska Ab olikaan syntynyt? Nyt kun teillä on uudet niin upeat rattaatkin niin voitte ruveta miettimään kaveria Ab.lle? ;)

      Poista
    2. Ab synty 5.3.2011 rv41+3 eli oli hiiiiitusen myöhässä! Toivottavasti joskus (toivottavasti lähivuosina) pääsen taas tuntemaan möyrintää masussa ja kasvattelemaan kumpua:).

      Mä toivon teille paljon hyvää ja toivon että tälläkertaa kaikki menee paremmin kun hyvin ja jää positiivinen ja ihana muisto synnytyksestä. Koita nauttia odotuksesta ja ihanista potkuista vaikka varmastikkaan ei ole helppoa rankkojen kokemuksien takia. Mä jään seurailemaan tätä sun blogia ja odotusta <3

      Poista
    3. Noniin :) Katsotaan kuinka lähellä tuota päivämäärää päästään!
      Kiitos kovasti, sitähän mekin toivotaan valtavasti, että nyt saataisiin pieni tuotua kotiin asti ja yritän, vaikka vaikeaa onkin nauttia kun ajatukset ovat aivan jossain muualla! kiva kuulla! toivottavasti saan kirjoitettua tänne luettavia juttuja! :)

      Poista
  3. Saanko kysyä, mikä oli syynä pikkuisenne kuolemaan edellisessä raskaudessa? Ymmärrän kyllä, jos et halua sitä täällä kertoa! Kaikkea hyvää tähän odotukseen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eimitään! kysyä tottakai aina saa! Me ei itseasiassa tiedetä, asiaan ei koskaan saatu kunnon vastausta, miksi meille kävi näin. Meille syntyi terve, mutta pieni enkelipoika 2.9.2011. Istukka oli ollut synnytyksen jälkeen todella kalkkinen, joten siitä pääteltiin, koska poika oli pieni(2230g) ja jo syntyessään kuollut, ei ollut istukka toiminut loppuun asti niinkuin olisi pitänyt. Alkuraskaudessa jo kuultiin, että pienellä napavaltimoita vain 2, kolmen sijasta, meille kuitenkin sanottiin, että asia ei haittaisi lapsen kasvua. Mitä luultavammin pieni ei kuitenkaan saanut tarpeeksi ravintoa mikä oli yksi syy pojan pieneen kokoon. Mitä luultavammin myös istukan huonon toimimisen takia, oli hän ollut "ahdingossa" pitkään loppu raskaudessa. Unohtamatta huonovointisuuttani johtuen raskausmyrkytyksestä, mahtoi olla osansa asiassa? Viimeisin ultra meillä silloin oli rv 30.

      Poista