perjantai 21. syyskuuta 2012

pientä suunnittelua!

Ollaan mietitty, että jotain pitäis tuolla vauvanhuoneessa tehdä, 
pari seikkaa myös jotka jäivät viimevuona hieman keskeisiksi, toteutuisivat vihdoinkin nyt.


Meillä ei vielä ole mitään mikä olisi suvulta perittyä tai tehty juuri meidän lapselle.
Viimevuonna jo mainitsin ihanasta käsin tehdystä peitosta johon sais pienen käärittyä, ottaa mukaan autoilulle tai laittaa vaunuihin pientä lämmittämään. Juteltiin asiasta ja väreistä perheen kanssa ja kuulinkin, että tätini työkaveri tekee kaikennäköisiä lastenvaatteita ja kuto itse kauniita tekkejä. Väriksi mietittiin punaista tytölle ja sinistä pojalle, mutta kuitenkin olisi tulevaisuudessa kiva tätä käyttää, tuli sitten tyttö tai poika, joten päätettiin, että väreiksi tulee puhdas valkoinen ja kirkas hopea/harmaa, ehkä hieman kimaltava harmaa.
Kuvan kuviointi on ihana, täytyy pistää kuva talteen jotta saadaan sitten näyttää millasen halutaan. :)

Vauvanhuoneessa on tällähetkellä vanhalipasto jonka olen maalannut valkoiseksi, ajateltiin laittaa se varastoon ja ostaa tilalle 2kpl expedit hyllyjä, joihin saisi sitten laittaa tulevat pienet lelut. Korien väriä en ole osannut vielä päättää, joko valkoiset tai puunväriset. Toiselle seinälle tulee toiset 2kpl samoja hyllyjä joihin sitten tulee pienen kaikki ulkovaatteet, tumput ja myssyt.

Vauvanhuoneen väriteema on valkoinen ja halutaan pitää se sillaisena, sänky kuitenkin on pähkinän värinen ja sitä en jaksa ruveta maalaamaan (laiska minä) joten pysytään valkoisissa väreissä, mutta vauvan sänkyyn haluaisin saada hennot lakanat, jotka menisivät sitten molemmille. Vaikka tiedetään jo kumpi sieltä on tulossa. 
Jos sattumoisin tohtori näki väärin sukupuolen niin ei sitten harmita väärän väriset lakanat. ;)



Pinna sängyn reunapehmusteessa pysytään myös samassa värisgaalassa, valkoista tai harmaata siis.



Ikeasta löytyy kivoja simppeleitä pikkulamppuja aika halvallakin! Jommankumman haluaisin saada tulevan expedit hyllyn päälle, tulevien nimikirjaimien viereen. 



Valkoiset verhot, valkoinen nukkamatto, nojatuoli, mieluisesti valkoisilla pehmusteilla ja pientä kivaa. 
Kummipojallani on ihana muumi- rullaverho jonka meinasin häneltä napata, mutta löysinkin saman tyylisen valkoisena jossa on kaikki muumit kuvassa, taisi olla mittatilaus työtä, joten se jää harkintaan.
Kuvasta puuttuu valkoinen seinäänkiinitettävä kirjahylly (tuolin yläpuolelta) jonne aijon kerätä kivoja kirjoja.



Syöttötuoli jonka äitini meille osti viimevuona on hieman kärsinyt, kummityttöni on mussuttanut siinä ties minkälaista ruokaa ja mitä huomasin että sitteri ei keinu kunnolla, vaan on epätasapainossa. Aikasemmin sanoin kyseiselle babybjörn sitterille  HYI, mutta nyt se näyttääkin kivan näppärältä.
 Johon voin sitten halutessani ommella vaikka marimekon kankaista jonkun kivan päällisen! 
Tälläinen siis menee hankinta listalle, väristä vielä tiedottomina.



Meiltä löytyy jo kunnon pinnasänky pienelle, siinä kuitenkin on pohjan säätövaraa vain kaksi eri korkeutta ja ylin on aika matalalla. Omasta mielestäni pinnasänky on valtavan iso pienelle vastasyntyneelle käärölle, vaikka monet äidit laittaa kelasta saadun äitiyspakkauksen pinnasänkyyn jossa pieni sitten nukkuu pari ensimmäistä kuukautta. Itse en kuitenkaan pysty enkä halua laittaa elävää lastani pahvilaatikkoon, koska olen jo yhden lapseni sillaiseen hyvästellyt, joten ei kiitos.
Kiinnostus tälläiseen korisänkyyn lähti siitä kun tuttavani sai lapsen ja heillä oli kuvan tapainen sänky.
Ajateltiin jos löydettäisiin kuvan tyylinen korisänky kivaan hintaan, ostettaisiin sellainen pienelle alkuajaksi, kunnes sitten vaihtaa isompaan pinnasänkyyn.


Vauvahuoneen seinille olis kiva saada jotain väriä. Seinät ovat viti valkoiset, joten jonkilainen kiva seinäänkiinitettävä kuva olisi ihana. Kuviakin löytyy niin monenlaisia, että menee hetki kattoa kaikki läpi.

Ja kyllä, meillä odotetaan pientä nyyttiä syntyväksi ensivuoden helmikuussa!
Nyt on jännät ajat, toivotaan enemmän kuin mitään muuta, että kaikki menis nyt hyvin.
Joku olikin kysynyt meidän etelän-reissusta, sen sanon, että reissuun ei ikinä päästy, koska voin niin pahoin, eikä haluttu riskeerata yhtään mitään millään reissulla. Reissata ehtii vielä ainakin (toivottavasti) 70vuotta! :)

11 kommenttia:

  1. Nytkö vihdoin teillekin on pieni ihme tuloillaan! :) Voi, pienet suuret onnittelut molemmille! Olen kovin iloinen teidän puolesta, vaikka teitä nyt sen pahemmin tunnekaan.^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuh kyllä ja kiitos! :) Jonkin aikaa pitäisi jaksaa vielä odotella, peukut pystyssä. Ajattelin ilmoitella asiasta vasta kun pieni on syntynyt, mutta eihän sitä pysty olla kertomatta kellekkään näin ihanasta asiasta! itse ainakaan pysty!

      Poista
  2. Ihania uutisia, onnea teille molemmille ja mukavaa loppuodotusta <3 Oon tätä blogia seuraillut jonkin aikaa ja toivonut, että siltä suunnalta kuuluisi vauvauutisia. Joskus aiemmin kommentoinkin jotain ja kerroin, kuinka itselläni oli viime vuonna kolme keskenmenoa (yksi lapsi on ennestään). Nyt kuitenkin minäkin olen onnellisesti raskaana ja laskettu aika on joulukuussa eli voiton puolella jo ollaan! Jään seurailemaan jatkossakin blogiasi ja toivottavasti vauvajuttuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja paljon onnea sinnekkin suuntaan! :) Eipä ole paljon aikaa enään jouluun! Toivottavasti menis aika nopsaan niin saataisiin molemmat ne pienet ihanat nyytit syliin! Olenkin tässä pohtinut alanko kirjoittamaan odotus ajasta tänne vai en.. vielä olen kahdenvaiheilla asian kanssa! mutta uskon, että tulen tulen kuitenkin kirjoittelemaanja lisäilemään kuvia :)

      Poista
  3. oi toi korisäänky juttu on söpö :)

    VastaaPoista
  4. Voi onnea kovasti <3 toivotaan parasta, tiedän kuinka raskasta on pelätä pahinta. Mutta onneksi aina on toivoa :) (meillä tytöt vm.-08 &- 12 ja pieni enkelityttö -10)

    Tuo korisänky on aivan ihana, meillä oli keinujalaksilla tuo molemmilla tytöillä, hyvin kevyt siirrelläkkin. Usein oli meillä olkkarissa päivät. Kivalta näyttää muutenkin suunnitelmat.

    Vanha hoitopöytänne on ollut kovassa käytössä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! :) raskainta tässä on juuri se, että pitäisi jaksaa odotella vielä 20 viikkoa ja aikakun menee niin kamalan hitaasti! Odotan niin innoissani jo sitä käynnistysaamua, jollon saa lopettaa stressaamisen tämän raskausodotuksen kanssa! Sitte alkaa uudenlainen stressaaminen, että pienellä on kaikki hyvin ja on terve..

      Ai teillä oli keinujalaksilla, noh pakko kysyä, että onko sänky noilla keinujalaksilla kuitenkin tukeva, että pysyy hyvin pystyssä? meitä hieman epäilyttää noi toiset "tikkujalat" näyttävät niin heiveröisiltä, että kohta romahtaisi alas.. ja eikä se ollut niin, että sen keinujalan sai lukittua halutessa?

      Voi että, teillekö me myytiin se meidän pähkinän-värinen hoitopöytä?
      Kiva kuulla et pöytä on ollut kovassa käytössä! :)

      Poista
    2. Luulisin, kun blogiasi taaksepäin lueskelin :) Ainakin kaikki täsmäsi ja samalta näytti. Raisioon matkasi pöytä.

      Oli kyllä tukeva ja siinä oli sellaiset pienet "kiilajutut" joilla sai lukittua sen keinumisen. Tykättiin kyllä kovin niistä. En tosin sillon edes katsonut niitä tikkujalaksia kun halusin tuon keinumisen. Mutta voin suositella :)

      Eipä tuo stressaaminen taida koskaan loppua, aina saa lisää stressattavaa kun kasvavat ;) Muistan tuon hitauden odotusaikana tuntui ettei aika kulu mihinkään, mutta meidänkin pikku neiti jo kohta 7kk. Ihan hirveän nopeasti mennyt tämä vauva-aika. Ihan liian nopsaan, vaikka yrittänyt olen kovasti nauttiakin kohta mulla on jo pieni taapero.

      Poista
    3. Joo raisioon muistaakseni myös! Miehesi tais sen meiltä hakea! :)
      Meillä ollaan ihastuttu niin tuohon korikehtoon ja juuri noihin keinujalaksiin että ei olla itekkään mietitty noita tikkujalkoja yhtään, meillä kun vielä vilkas pieni koira, niin pelätään että hän päättää ottaa jonkun spurtin ja juosta siitä jalkojen alta, että jalat valahtaa kasaan. Keinujalaksilla näyttääkin paljon tukevammalta vielä kun saa sen keinumisen "lukittua" :)

      Poista
  5. Paljon onnea!! <3 Tosi ihana uutinen :) En oo jostain syystä aikoihin käyny sun blogissa ja nyt kun tulin katsomaan mitä kaikkea ootkaan kirjotellu, niin oli aivan ihana huomata tuollainen uutinen! :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :> hetken olen poissa täältä ollutkin, mutta nyt kun aikaa on ja asiat menee sen verran hyvin, että tekee taas mieli kirjotella tänne!
      Ja tosi kiva kuulla, että täällä tykkää joku käydä lukemassa meidän juttuja. :)

      Poista